Warning: Undefined array key "" in /home/utabir/public_html/wp-content/themes/parsinews/page-templates/parts/device/offcanvas-smartmenu.php on line 30

Warning: Undefined property: WP_Error::$name in /home/utabir/public_html/wp-content/themes/parsinews/page-templates/parts/device/offcanvas-smartmenu.php on line 31

رئیس کمیته روانشناسی فدراسیون ورزش های ناشنوایان: جسمی فنی و روانی “سه عامل در موفیت های قهرمانان است

دکتر هادیزاده رئیس کمیته روانشناسی در خصوص اهمیت حضور روانشناس در کنار ورزشکاران ملی پوش با روابط عمومی فدراسیون گفتگو کرد

به گزارش روابط عمومی فدراسیون ورزش های ناشنوایان، دکتر محمد هادی هادیزاده رییس کمیته روانشناسی فدراسیون ناشنوایان گفت: حضور روانشناس درکنار ورزشکاران ملی پوش در بازیهای مهمی مثل المپیک و آسیایی بسیار حایز اهمیت است و در دنیای امروزی روانشناس به طور دایم در کنار ملی پوشان هر رشته حضور دارد تا بتواند با ورزشکار ارتباطی عاطفی و روحی روانی برقرار کند و در آن لحظاتی که وارد مسابقه فینال می سود در نهایت آرامش کارش را به انجام برساند.

 

وی افزود: عملکرد ورزشکاران به سه عامل آمادگی جسمانی ، فنی و تکنیکی و مهارتهای روحی روانی بستگی دارد.

 

وی افزود: بارها در سطح اول ورزش و در میادین جهانی و المپیک ورزشکاری شاخص داشته ایم که بلحاظ جسمانی و فنی در اوج دوران آمادگی بوده اما نتیجه لازم را نتوانسته  در روز مسابقه بگیرد و یا قهرمانانی هستند که در تمرینات عالی نشان می دهند ولی روز مسابقه نیمی از توانایی فنی خود را هم نمی توانند ارائه کنند.

 

وی گفت: اگر ورزشکار در اوج آمادگی جسمانی و فنی باشد اما به لحاظ روانی آمادگی نداشته باشد ۳۳ درصد تونامندی او کاهش می یابد و پر واضح است که این امر چه ضرباتی به ورزشکار می زند. ورزشکارانی که به فینال المپیک می رسند تریبا همگی در اوج آمادگی جسمانی و تکنیکی قرار دارند و آن چیزی که برنده و بازنده را مشخص می کند آمادگی ذهنی ورزشکار است که چگونه و با چه میزان اعتماد به نفس و دور شدن از احساسات و استرس ها وارد میدان شده است.

 

دکترهادیزاده افزود: اینجاست که اهمیت حضور روانشناس دراردوها و در مسابقات نمود عینی پیدا می کند بنابراین  امروز حضور روانشناس در همه لحظات اردویی و مسابقه یک امر غیر قابل اجتناب شده است.

 

وی با تاکید براینکه مشکلات قهرمانان ناشنوا از نوعی خاص تر و با ظرافت های بیشتر است افزود: یکی از اصول مهم ورزشکاران ناشنوا کنترل احساسات و استرس در هنگام مسابقات است. ورزشکار در این سطح بعضا حریف را خیلی بزرگ تر از خود می بیند و یا بعضا رقیب را دست کم می گیرد که اینها در کنار عوامل بیرونی و انگیزشی می تواند روی هم موفقیت یا عدم موفقیت یک ورزشکار را در میدان بزرگی مثل المپیک تضمین کند.

 

دکتر هادیزاده افزود: روانشناس باید همانند مربیان در اردوها و در مسابقات کنار ورزشکاران باشد و این یک پروسه طولانی است که با یک جلسه و دو جلسه نمی تواند اثر گذار باشد  بخصوص  برای میدان بزرگی مثل المپیک ناشنوایان بنده پیشنهاد دارم که حداقل یک روانشناس آقا و یک روانشناس خانم همراه کاروان باشد تا انشالله آن خروجی لازم را کاروان ورزشی کشورمان بدست آورد.

 

وی در پایان افزود: بیاد داشته باشیم که هر ورزشکار خصوصیات و مشکلات و خلق و خوی مختص خودش را دارد و نمی توان برای همه ورزشکاران یک برنامه تجویز کرد و این امر زمانی رقم می خورد که روانشناس تمامی حرکات و رفتارهای اردویی ورزشکاران را تحت نظر داشته باشد . از این رو  روانشناس باید در اردوها و مسابقات همراه او باشد تا در مسابقات حساس مثل فینال المپیک با کنترل احساسات آنها بهترین و خورشنگ ترین مدال را برای کشورمان به ارمغان بیاورد.

لینک کوتاه خبر:

https://dsf.ir/?p=12534

پیشنهادی: