به گزارش روابط عمومی فدراسیون ورزش های ناشنوایان، دکتر محمد هادی هادیزاده رییس کمیته روانشناسی فدراسیون ناشنوایان گفت: حضور روانشناس درکنار ورزشکاران ملی پوش در بازیهای مهمی مثل المپیک و آسیایی بسیار حایز اهمیت است و در دنیای امروزی روانشناس به طور دایم در کنار ملی پوشان هر رشته حضور دارد تا بتواند با ورزشکار ارتباطی عاطفی و روحی روانی برقرار کند و در آن لحظاتی که وارد مسابقه فینال می سود در نهایت آرامش کارش را به انجام برساند.
وی افزود: عملکرد ورزشکاران به سه عامل آمادگی جسمانی ، فنی و تکنیکی و مهارتهای روحی روانی بستگی دارد.
وی افزود: بارها در سطح اول ورزش و در میادین جهانی و المپیک ورزشکاری شاخص داشته ایم که بلحاظ جسمانی و فنی در اوج دوران آمادگی بوده اما نتیجه لازم را نتوانسته در روز مسابقه بگیرد و یا قهرمانانی هستند که در تمرینات عالی نشان می دهند ولی روز مسابقه نیمی از توانایی فنی خود را هم نمی توانند ارائه کنند.
وی گفت: اگر ورزشکار در اوج آمادگی جسمانی و فنی باشد اما به لحاظ روانی آمادگی نداشته باشد ۳۳ درصد تونامندی او کاهش می یابد و پر واضح است که این امر چه ضرباتی به ورزشکار می زند. ورزشکارانی که به فینال المپیک می رسند تریبا همگی در اوج آمادگی جسمانی و تکنیکی قرار دارند و آن چیزی که برنده و بازنده را مشخص می کند آمادگی ذهنی ورزشکار است که چگونه و با چه میزان اعتماد به نفس و دور شدن از احساسات و استرس ها وارد میدان شده است.
دکترهادیزاده افزود: اینجاست که اهمیت حضور روانشناس دراردوها و در مسابقات نمود عینی پیدا می کند بنابراین امروز حضور روانشناس در همه لحظات اردویی و مسابقه یک امر غیر قابل اجتناب شده است.
وی با تاکید براینکه مشکلات قهرمانان ناشنوا از نوعی خاص تر و با ظرافت های بیشتر است افزود: یکی از اصول مهم ورزشکاران ناشنوا کنترل احساسات و استرس در هنگام مسابقات است. ورزشکار در این سطح بعضا حریف را خیلی بزرگ تر از خود می بیند و یا بعضا رقیب را دست کم می گیرد که اینها در کنار عوامل بیرونی و انگیزشی می تواند روی هم موفقیت یا عدم موفقیت یک ورزشکار را در میدان بزرگی مثل المپیک تضمین کند.
دکتر هادیزاده افزود: روانشناس باید همانند مربیان در اردوها و در مسابقات کنار ورزشکاران باشد و این یک پروسه طولانی است که با یک جلسه و دو جلسه نمی تواند اثر گذار باشد بخصوص برای میدان بزرگی مثل المپیک ناشنوایان بنده پیشنهاد دارم که حداقل یک روانشناس آقا و یک روانشناس خانم همراه کاروان باشد تا انشالله آن خروجی لازم را کاروان ورزشی کشورمان بدست آورد.
وی در پایان افزود: بیاد داشته باشیم که هر ورزشکار خصوصیات و مشکلات و خلق و خوی مختص خودش را دارد و نمی توان برای همه ورزشکاران یک برنامه تجویز کرد و این امر زمانی رقم می خورد که روانشناس تمامی حرکات و رفتارهای اردویی ورزشکاران را تحت نظر داشته باشد . از این رو روانشناس باید در اردوها و مسابقات همراه او باشد تا در مسابقات حساس مثل فینال المپیک با کنترل احساسات آنها بهترین و خورشنگ ترین مدال را برای کشورمان به ارمغان بیاورد.